به گزارش خبرنگار مهر، در این همایش که با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و آیت الله ری شهری تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی همراه بود معصومه فرزانه دبیر پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی طی سخنانی به ارائه گزارشی از روند برگزاری این مراسم پرداخت و گفت: در چند سال برگزاری این همایش دستاوردهای متعددی را به دست آورده ایم که اولین آن این بود که مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری را در حوزه مباحث قرآنی در جامعه بانوان عینیت بخشیدیم.
همچنین مشارکت و هم افزایی با مراکز و مجموعه های فعال بانوان قرآنی از دیگر دستاوردهای ما به شمار می رود و معرفی الگوهای قرآنی در عرصه های گوناگون به جامعه زنان از دیگر دستاوردهای برگزاری این نوع همایش ها محسوب می شود.
وی در پایان از اجرای پروژه آسیب شناسی چالش های فراروی بانوان فعال قرآنی خبر داد و گفت: این اطلاعات عمومی نیست و تنها در اختیار بانوان فعال قرآنی و موسسات قرآنی قرار می گیرد.
همچنین ما محصولات علمی طی چندین سال گذشته داشتیم از جمله چاپ سه کتاب است که در دسترس علاقمندان قرار گرفته و ان شاء الله سه کتاب دیگر در آینده منتشر خواهد شد.
در ادامه این مراسم حجت اسلام الهی زاده مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه پیرامون تدبر در قرآن به سخنرانی پرداخت و گفت: فرق ترجمه و تدبر این است که در ترجمه آیه را در نظر داریم و بعد از ملاحظه ترجمه ها متوجه می شویم آیات و عبارات بعضا بریده بریده است که یک فهم منسجمی از متن را در اختیار ما قرار نمی دهد لذا تدبر از ترجمه یک درجه بالاتر است که همانا دستیابی به فهم مسنجم لایه اول معنای قرآن است.
وی با اشاره به تفاوت تفسیر با تدبر افزود: در تفسیر علاوه بر لایه اول، لایه های دوم معنا، معنا را و ظهر و بطن قرآن و بعد تطبیق و مراحل دیگر را در دل خود دارد اما تدبر در همان حد خواندن و فهمیدن و خواندن و فهماندن است و تدبر در قرآن بر اساس آیات الهی یک وظیفه همگانی برای مسلمانان به شمار می رود. برای روشن شدن رابطه تدبر و تفسیر باید بگویم تدبر سنا بر روی بحر قرآن است اما تفسیر قواصی در اعماق اقیانوس قرآن است.
هر مفسری باید مسیر تدبر را بگذراند اما هر متدبری لزومی ندارد که حتما مفسر هم باشد.
حجت الاسلام الهی زاده تاکید کرد: برای تدبر در قرآن گام هایی تعریف شده که همه آنها با قرائت قرآن همراه است. در واقع روش تدبر، تکرر در قرائت است. مسلما با یک بار قرآن خواندن آن معنای منسجم را متوجه نمی شویم اما با چند بار خواندن ذهن باز شده و کلمات قبل و بعد به ما کمک می کند تا فهم منسجمی از متن داشته باشیم. تدبر در قرآن متمرکز بر نص و ظاهر قرآن است و آنچه فراتر از این باشد، به حیطه تفسیر سپرده می شود.