اعظم مهري: مرضيه يزدي نويسنده و پژوهشگر قرآني در سال 1339 در همدان متولد شد. او مدرك كارشناسي ارشد خود را در رشته علوم تربيتي از دانشگاه شهيد بهشتي تهران دريافت كرد. يزدي پس از سالها تدريس، در دانشگاه فرهنگيان بازنشسته شد.
وي همسر شهيد حاجمحمدحسين درفشي است. او نويسنده ممتاز پنجمين همايش بينالمللي بانوان قرآنپژوه در سال 86 و نويسنده نمونه استان همدان در دهههاي 70، 80 و 90 بوده است.
وي به تازگي يك وبگاه(سايت) پژوهشي قرآني با نشاني www.marziiehyazdi.ir راهاندازي نموده كه از اواخر آبانماه امسال افتتاح شده است.
* خانم يزدي درباره وبگاه پژوهشي قرآني بيشتر توضيح دهيد.
در اين وبگاه 12 اثر چاپي وجود دارد كه 5 اثر آن سه زبانه و 7 اثر آن به زبان فارسي هستند.
يازده اثر ارائه شده در اين وبگاه در مقطع بزرگسالان و يك اثر در مقطع كودكان است.
در خصوص معرفي آثار؛ آثار در رسانه شامل سيماي قرآن، شبكه آموزش، برنامه صبحي ديگر و شبكه چهار از قسمتهاي مختلف اين وبگاه است.
همچنين دو اثر به نامهاي به نام ياسين ريحانه قرآن و 103 سؤال و جواب پيرامون قرآن ويژه جوانان تاكنون به چاپ سوم رسيده است.
ديگر كتابهايم به نامهاي «نقش خانواده در هدايت كودكان به سوي نماز و فروغي از جهان روشنايي»، «حفظ روان و برتر قرآن به روش موضوعي» در سال 91 است كه طي سه ماه بعد از چاپ اول به چاپ دوم رسيدند.
* مهمترين ويژگي وبگاه از نظر شما چيست؟
از نظر من، مهمترين ويژگي وبگاه اين است كه مبحث ازدواج با زناكار و مشرك و بهداشت ازدواج از ديدگاه اسلام با استناد به آيات قرآن در اين وبگاه بيان شده است.
در اين وبگاه آيات ابتدايي سوره مباركه نور با ارائه طرحي رنگي براي زوجين جوان جهت بچهدار شدن و داشتن نسلي سالم و فرهيخته آورده شده است كه اين طرح مورد قبول حوزه و دانشگاه واقع شده است.
طرح رنگي سوره مباركه نور به صورت فيلم به زبانهاي فارسي، عربي، آلماني، فرانسوي و روسي ارائه شده است.
وبگاه داراي 3 بخش فارسي، عربي و انگليسي است همچنين مزين به فيلم زندگينامه شهيد حاجمحمدحسين درفشي است.
* لطفاً درباره آثار مكتوبتان بيشتر توضيح دهيد و نخستين اثر شما چه سالي به چاپ رسيد؟
آثار مكتوبم از سال 70 به چاپ رسيد. آثاري نيز در دست چاپ دارم كه آرامش رواني با آيتالكرسي و ترجمه لغت به لغت دو جزء اول قرآن مجيد به فرانسه از اين آثار هستند.
* چه خاطرهاي از شهيد درفشي همسرتان داريد؟
ايشان در يكي از سالگردهاي ازدواجمان يك كتاب به اسم كاربرد روانشناسي در آموزشگاه را به من هديه دادند. اين كتاب مورد نياز تمامي اوليا در مدارس و منازل است و با توجه به اصول روانشناسي براي تربيت كودكان نوشته شده است.
* آخرين درخواست شهيد درفشي از خانواده چه بود؟
ايشان در عمليات كربلاي 5 بدون مرخصي و بلافاصله پس از عمليات كربلاي 4 حضور داشتند و آخرين درخواستشان از خانواده ارسال كتاب حماسه عاشورا از زبان امام مهدي(عج) بوده كه نميدانيم اين كتاب به دست مباركشان رسيد يا نه.
و آخرين جمله ايشان خطاب به آخرين فرزندش نجمه اين بود كه «و نجمه را بگو بابا رفت تا اسلام بماند.»
* درباره نحوه شهادت ايشان توضيح بدهيد.
ايشان در كنار درياچه ماهي در شلمچه با سمت آرپيجيزن لشكر محمد رسولا...(ص) در 21 ديماه 1365 به شهادت رسيدند. البته ايشان 10 سال مفقودالاثر بودند و در شهريور 75 بود كه پيكر مطهرشان به وطن اسلامي بازگشت.
* رسالت يك نويسنده در قبال انقلاب اسلامي چيست؟
من به ياري خداوند در هفته كتاب امسال موفق به دريافت كارت شناسايي اهل قلم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شدم. به عنوان يك نويسنده دغدغهام اين است كه ارزشهاي دفاع مقدس و انقلاب اسلامي حفظ شود. از اسلام ناب محمدي(ص) پيروي شود و دستاوردهاي شهداي ايران اسلامي حفظ شده و به نسلهاي بعدي تحويل داده شود.
* چه توصيهاي به جوانان و اولياي كودكان و نوجوانان داريد؟
درخواستم از تمامي امت اسلامي به خصوص جوانان اين است كه تحت تأثير جاذبههاي زودگذر و پررزق و برق رسانههاي غربي واقع نشوند و با مطالعه و بهرهگيري از نظرات كارشناسان ديني به تعميق انديشههاي اسلامي خود بپردازند.
توصيهام به اوليا اين است كه فرزندان خود را طوري تربيت كنند كه با حضور در هر محيطي نه تنها تحت تأثير قرار نگيرند بلكه حتي در محيطهاي غيرمذهبي به راحتي از فرهنگ اسلامي خود دفاع نمايند.
اين بvسيار مهم است كه ما فرزنداني تربيت كنيم كه توان دفاعي داشته باشند؛ يعني نه فريفته فرهنگ غرب شوند و نه عاجز از دفاع از اعتقادات خود گردند.